1 |
Výrobce musí být členem VOC Znojmo, z.s. |
2 |
Povoleny jsou pouze odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a jejich cuvée. |
3 |
Hrozny musí pocházet z registrovaných vinic ze Znojemské vinařské podoblasti. |
4 |
Hrozny musí mít nejméně 19° NM. |
5 |
Výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř. |
6 |
Školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“. |
7 |
Vína nesmí být vyrobena metodou dlouhodobého zrání na kvasničných kalech. |
8 |
Jablečno-mléčná fermentace je povolena. |
9 |
Zbytkový cukr ve víně je povolen do 15 g/l. |
10 |
Obsah alkoholu ve víně je omezen na maximálně 13,9 % objemových. |
11 |
Vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti Znojemské vinařské podoblasti. |